ارتباط طراحی گرافیک با طراحی سایت

ارتباط طراحی گرافیک با طراحی سایت
مقدمه
طراحی سایت شامل 2 بخش طراحی گرافیکی، طراحی فنی و ساختاری است. این 2 بخش تنها در کنار هم میتوانند سایتی با کیفیت را تشکیل بدهند. طراحی گرافیک خوب بدون زیرساخت فنی خوب، یا طراحی فنی خوب بدون ظاهر جذاب و با رعایت اصول تجربهی کاربری در رسیدن به نتیجه در نهایت با مشکل مواجه می شود.
طراحی گرافیکی شامل بخشهای علمی و بخشهای سلیقهای و بخشهای تجربی است .بنابراین برای طراحی سایتی موفق، باید اصول فنی و تجربی همه در کنار هم قرار بگیرند تا دستیابی به هدف و موفقیت امکانپذیر بشود.
تغییرات در طراحی گرافیکی در گذر زمان
طراحی گرافیکی با گذشت زمان به مرور تغییر میکند. برخی طرحهای ایجاد شده ممکن است در زمانی خاص گزینهای مناسب باشند ولی در گذشت زمان با تغییر سبیقه ها و شیوههای کاربری، گزینههایی مناسب نباشند.
برای مثال آخرین نوع طراحی که ممکن است تا چند سال پیش گزینهای نه چندان خوب به حساب میآمد، طراحی تخت است. در این شیوهی طراحی، اجسام و رنگها با شکلی ساده ترکیب میشوند. استفاده از طرحهای هنری در این شیوهی طراحی به حداقل میرسد.
طراحی واکنشگرا
طراحی سایت واکنشگرا یکی دیگر از عواملی ست که طراحی گرافیکی سایت را تحت تاثیر خود قرار میدهد. پایبندی به اصول واکنشگرایی یا طراحی سایت ریسپانسیو سبب میشود، امکان استفاده از برخی عناصر و طرحها در ایجاد قالب گرافیکی با محدودیتهایی مواجه شود.
طراحی گرافیکی و سئو
طراحی گرافیکی با تحت تاثیر قرار دادن حجم سایت، اثری غیرمستقیم بر سئو سایت دارد. کم بودن حجم سایت و بارگزاری سایت در کمترین زمان ممکن، از عوامل مهم سئو به شمار میرود. بنابراین طراحی گرافیکی به گونهای باید باشد که در نهایت سبب افزایش حجم سایت نشود.
بهترین طرح گرافیکی چیه؟
برای طراحی یک قالب سایت زیبا و کارآمد همچنین استفاده از تجربیات افراد کاردان و بررسی تحولات روز دنیای گرافیک نکته ی بسیار مهمی است. سلیقهی روز در طراحی گرافیکی از عوامل مهمی است که حتما پس از مشورت به ابعاد آن دست پیدا کرد.
نکته:
- عوامل فنی مانند سئو نیز میبایست در مشاوره با متخصصان فنی در طراحی گرافیکی تحت نظر باشند.
- در طراحی گرافیک افراد حرفه ای برای برقراری ارتباط پیام ها محتوای بصری ایجاد می کنند.
گرافیک وب (Web Graphic) چیست؟
گرافیک وب در هر وب سایت به اندازه محتوای سایت مورد توجه است. یک گرافیک عالی می تواند ایده های بهتر و خلاقانه تری از آنچه که مشتری به دنبالش است را ارائه دهد. گرافیک وب به طراحان کمک می کند تا با افزودن رنگ، جذابیت های دیداری، طراحی وب سایت را بهبود ببخشند و به ایجاد مهارت حرفه ای هنری در خلاقیت آنها کمک کنند. وب سایت هایی که گرافیک وب ندارند، مورد توجه بازدیدکنندگان قرار نمی گیرند.
موفقیت در زمینه گرافیک وب
موفقیت های گرافیک وب به مکان موثر و کارآمد در وب سایت ها بستگی دارد. قرارگیری مناسب گرافیک ها نه تنها کاربران نهایی را به خود جلب می کند بلکه باعث می شود وب سایت به خوبی شناخته شود. گرافیک ها برای قدرت برند، وضوح تصویر و سهولت استفاده برای رابط ها بسیار مهم هستند.
استفاده مناسب از ابزار ها
استفاده مناسب از ابزارهای Photoshop ، Flash ، Dream weaver و Fireworks در طراحی و ایجاد گرافیک منحصر به فرد کمک می کند. این گرافیک های حرفه ای خلاقیت طراح وب (Web Designer) را نشان می دهد و کیفیت وب سایت را افزایش می دهد. معمولاً از گرافیک برای توضیح ایده هایی استفاده می شود که با کلمات نمیشود به راحتی بیان کرد.
تفاوت طراحی گرافیک و طراحی وب
طراحی گرافیک (Graphic Design) چیست؟
طراحی گرافیک با استفاده از گرافیک، تایپوگرافی، نمودار و تصاویر برای برقراری ارتباط با ایده است. طراحان گرافیک می توانند هم در پروژه های چاپی و هم در پروژه های دیجیتالی کار کنند. برخلاف طراحی وب، طراحی گرافیک فقط مربوط به ایجاد گرافیک برای استفاده در وب سایت ها یا چاپ می باشد. طراحان گرافیک هیچ برنامه نویسی نمی کنند.
طراحی وب (Web Design) چیست؟
طراحی وب، دقیقاً مانند طراحی گرافیک، ایجاد گرافیک، تایپوگرافی، نمودار و تصاویر برای انتقال ایده است. با این حال، طراحی وب فقط مربوط به وب سایت ها است، نه چاپی. طراحان وب مسئول ایجاد وب سایت هایی هستند که نه تنها خوب به نظر می رسند بلکه سریع بارگذاری می شوند. بنابراین، طراحان وب با محدودیت های خاصی روبرو هستند که طراحان گرافیک آن دغدغه ها را ندارند. به عنوان مثال، آنها باید مواردی مانند اندازه پرونده، وضوح تصویر و غیره را در نظر بگیرند.
چرا این تفاوت مهم است؟
بسیاری از مردم تفاوت این دو حرفه را واقعاً نمی دانند. در نتیجه، گاهی اوقات برای یک پروژه Web یک طراح گرافیک استخدام می کنند و انتظار دارند که آنها بدانند چگونه کارهایی را انجام دهد که فقط یک طراح وب می داند که چگونه است.البته برای کسانی که سعی در تصمیم گیری در مورد مسیر شغلی نیز دارند مهم است.
هر دو حرفه از مهارت های مختلفی استفاده می کنند، طراحی گرافیک بیشتر بر مهارت های هنری متمرکز است و طراحی وب بر برنامه نویسی و دانش وب تأکید دارد، البته این دو کاملا بی ربط نیستند و حتی نقاط مشترکی هم دارند.
اصول اساسی در زمینه طراحی گرافیک عبارتند از:
1- تعادل یا Balance
این به توزیع عناصر طراحی گرافیک مانند اشکال، باکس متن و تصاویر، از یک طرح به طور مساوی در یک طرح خاص اشاره دارد. طراحان می توانند از بین طرح متعادل (پایدار) یا طرح نامتعادل (پویا) انتخاب کنند.
در زمینه طراحی گرافیک، تعادل 3 نوع است.
-
متقارن
این نوع طراحی در امتداد یک محور عمودی و یا محور افقی تشکیل می شود، جایی که وزن عناصر به طور مساوی به دو طرف طرح تقسیم می نشود.
-
نامتقارن
این نوع تعادل از مقیاس، کنتراست و رنگ استفاده می کند تا جریان طرح را یکنواخت کند. این معمولاً در وب سایت هایی یافت می شود که دو طرف یک صفحه وب با یکدیگر متفاوت هستند اما حاوی عناصر شبیه به هم هستند.
-
شعاعی
در اینجا، عناصر یک طرح به صورت دایره ای روی طرح قرار می گیرند. این امر حس حرکت و پویایی را در دید بیننده بوجود می آورد.
2- ترازبندی یا Alignment
این جنبه اساسی از یک طراحی ست که باعث ایجاد ارتباط بصری بین عناصری مانند تصاویر، اشکال یا بلوک متن می شود. ترازبندی با از بین بردن هرگونه پیچیدگی در چیدمان، به ایجاد ظاهری تیز و مرتب کمک می کند. این مقیاس هر عنصر را با مقایسه نسبت آنها و تمرکز بر روی عناصری نشان می دهد که می توانند تأثیر زیادی بر کاربران یا مخاطبان داشته باشند.
3- سلسله مراتب یا Hierarchy
این روش دو جنبه غلبه و اولویت را با هم ترکیب می کند و به عناصر خاصی از یک طراحی نسبت به سایرین اهمیت بیشتری می دهد. به مارك ها كمك مي كند تا با تمركز بر روي عنصر خاصي از طرح، پيام خود را به مخاطب منتقل کنند.
سلسله مراتب را می توان با استفاده از موارد زیر بدست آورد:
- برجسته سازی عنوان با استفاده از فونت های بزرگ یا پررنگ؛
- قرار دادن پیام کلیدی در سطح بالاتر از سایر عناصر؛
- اضافه کردن اشکال برای کادر نمای کانونی؛
- اجرای تصاویری دقیق و رنگارنگ.
4- کنتراست یا Contrast
کنتراست یک اصل مهم در هر شکل از هنرهای تجسمی است چون توجه مشتری را به عناصر اصلی یک طراحی هدایت می کند. این برای حفظ تمایز بین عناصر مشابه در یک طرح ضروری است، بنابراین خوانایی کلی یک طرح را افزایش می دهد. کنتراست زمانی شکل می گیرد که عناصر طراحی در یک طرح در تقابل هم دیگر قرار بگیرند، به عنوان مثال:
تاریک در مقابل نور
ضخیم در مقابل نازک
معاصر در مقابل سنتی
بزرگ در مقابل کوچک
5- ریتم یا Rhythm
ریتم عناصر مختلف را دور هم جمع میکند تا ظاهری منظم و سازگارتر ایجاد کند. تکرار عناصر خاص مانند آرم یا رنگ می تواند به راحتی یک مارک را تشخیص داده و باعث تقویت ظاهر کلی شود.
6- رنگ و فضا یا Color and space
انتخاب رنگ مناسب می تواند به تعیین تن طرح کمک کند. طراحان می توانند طیف وسیعی از ترکیبات رنگی را برای پس زمینه و متن طرح انتخاب کنند. فضا به ناحیه اطراف یا بین عناصر مختلف طراحی اطلاق می شود. هم می تواند برای ایجاد اشکال استفاده شود و هم جنبه های مهم یک طرح را برجسته کند. طراحان گرافیک از یک پالت رنگ برای انتخاب رنگهایی استفاده می کنند که می تواند کنتراست ایجاد کند یا حتی با هم کار کنند تا عناصر دیگر را کامل کنند.
سخن آخر
برای اینکه سایت شما بیشترین بازدید را داشته باشد باید به گرافیک و ظاهر سایت خود بیش از پیش اهمیت دهید و با کمک یک تیم متخصص وب سایت خود را ارتقا دهید، تاجایی که با جستوجو کردن کار مربوط به شما، سایتتان جزو اولین ها در موتور جستوجوگر(Google) باشد. تاباویژن با تیم متخصص خود می تواند به شما بهترینها را در این زمینه به شما همراهان عزیز ارائه کند پس با ما در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید